در صورت اینکه ثبت نام نکرده اید، از اینجا ثبت نام کنید.

ایرانی ها کمبود ویتامینD دارند

تاریخ خبر : ۱۳۹۷/۰۱/۲۰------ کد خبر ۴۱

 

زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ایرانی ها با کمبود ویتامین D مواجه هستند، گفت:« باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به مردم رساند. گروه لبنیات در هرم غذایی، مهمترین منبع تامین کلسیم و فسفر مورد نیاز بدن به شمار می‌رود. کلسیم در تشکیل استخوان و دندان و استحکام آن‌ها نقش ضروری دارد، ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها قرار دارد که در صورت فقر کلسیم در بدن، پوکی استخوان بسیار محتمل است.» عبداللهی با بیان اینکه پوکی استخوان به مرور زمان، باعث شکستگی‌های خودبه خودی استخوان می‌شود، درباره ویتامین‌ها و موادمغذی موجود در لبنیات گفت: «این گروه دارای کلسیم، فسفر، پروتئین، ویتامین B۲، ویتامین B۱۲، ویتامین A و سایر مواد مغذی است، مصرف گروه شیر و لبنیات به علت آنکه مهم‌ترین منبع کلسیم و فسفر است، برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها لازم است، همچنین به علت داشتن ویتامین A. برای رشد و سلامت پوست هم مفیدند.» عبداللهی با تاکید بر اینکه هر فردی روزانه باید ۲ تا ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف کند، گفت:« در این گروه علاوه بر شیر، فرآورده‌های آن مثل ماست، پنیر، کشک و بستنی قرار می‌گیرند و خامه، کره و سرشیر جزو گروه لبنیات نیست. یک واحد از گروه لبنیات معادل یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست کمتر از ۲.۵ درصد چربی، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر (معادل یک و نیم قوطی کبریت پنیر)، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ، یا یک ونیم لیوان بستنی است.» عبداللهی با تاکید براینکه به منظور جلوگیری از ابتلا به چربی خون، فشارخون، گرفتگی عروق، چاقی و بیماری‌های قلبی عروقی باید از لبنیات کم چرب استفاده شود، گفت: «باتوجه به اهمیت تامین کلسیم، فسفر و پروتئین برحسب اینکه کدامیک از این موادغذایی در محل زندگی بیشتر یافت می‌شوند، افراد بزرگسال سالم روزانه ۲ تا ۳ واحد از این گروه باید مصرف کنند، مثلا اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و یک ونیم قوطی کبریت پنیر مصرف شود، در واقع ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و یک ونیم قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت ۳ واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است. توصیه می‌شود از شیر‌های پاستوریزه شده دو و نیم درصد چربی و یا کمتراستفاده شود. در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه باید شیر تازه را مدت ۱۰ دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کرد.» مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره غنی سازی شیر با ویتامین D گفت:« با توجه به کمبود ویتامین Dدر ایرانیان، باید از طریق محصولات غذایی غنی شده این ویتامین را به بدن آن‌ها رساند و در حال حاضر شیر و ماست غنی شده در بازار موجود است، بنابراین توصیه می‌شود، برای تامین ویتامین D موردنیاز بدن، از شیر و ماست غنی شده استفاده شود.»

 

​منبع: میزان

 

ارسال نظر
* نام شما:

ایمیل شما: (محرمانه)

تلفن شما: (محرمانه)

* پیام شما:
رتبه: بد            خوب

کد نمایش داده شده را تایپ نمایید:

تازه سازی